Tortilla warzywna

Tortilla warzywna Tortilla warzywna
tortilla, warzywa
30 MIN
1/10
  • 10 placków tortilla
  • 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
  • 500 g fasoli białej (z puszki)
  • 700 g passaty Valfrutta
  • 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
  • 300 g dojrzewającego twardego sera
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 por
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

Co przygotować?

Przygotowanie

Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE