Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa Zupa pomidorowa Zupa pomidorowa Zupa pomidorowa Zupa pomidorowa Zupa pomidorowa Zupa pomidorowa Zupa pomidorowa Zupa pomidorowa
Zupa na bazie rosołu z dodatkiem pomidorów lub/i koncentratu pomidorowego.
>60 MIN
3/10
  • sól
  • kostka rosołowa
  • śmietana
  • cukier
  • przecier lub koncentrat pomidorowy
  • puszka pomidorów
  • 2 udka z kurczaka
  • włoszczyzna
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Co przygotować?

  • garnek do gotowania

Przygotowanie

Ugotować bulion - tj. zagotować 3 litry wody wraz z udkami i obraną włoszczyzną - jeśli ktoś lubi warzywa w zupie, można pokroić je w kostkę. Dodać 2-3 kostki rosołowe, łyżkę soli, pół łyżeczki pieprzu, kilka ziaren ziela angielskiego oraz dwa liście laurowe. Po ugotowaniu głównego wywaru, dodać puszkę pomidorów oraz przecier lub koncentrat pomidorowy, dla smaku wsypać jeszcze cukru. Wyciągnąć mięso, oddzielić od kości i rozdrobnić - wrzucić z powrotem do zupy. Pomidorową zagęścić jeszcze śmietaną i można podawać z makaronem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE