Ciasto dyżurne

Ciasto dyżurne Ciasto dyżurne
Najlepsze, gdy najdzie ochota na coś słodkiego.
60 MIN
5/10
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 szklanka wody
  • 5 jajek
  • zapach migdałowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao

Co przygotować?

  • wąska, prostokątna forma

Przygotowanie

Jajka ubić razem z cukrem. Po ubiciu dodawać stopniowo mąkę, wodę, proszek do pieczenia, zapach olej (wszystko mieszając łyżką). Masę podzielić na pół. Do jednej dodać 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao. Na spód wylać masę białą, na wierzch kakaową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE