Mizeria

Mizeria Mizeria Mizeria Mizeria
Mizeria – sałatka z zielonych ogórków, potartych lub pokrojonych w plasterki i osolonych, z dodatkiem śmietany. Idealnie nadaje się jako dodatek do dania obiadowego.
15 MIN
5/10
  • Ogórki (ilość w zależności od potrzeb)
  • Śmietana (gęsta)
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz

Co przygotować?

  • Naczynie na mizerię

Przygotowanie

Ogórki myjemy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w cienkie plastry. Tak przygotowane ogórki przyprawiamy solem i pieprzem. Odstawiamy je na kilkanaście minut (w celu wyzbycia się wody z ogórków - należy ją zlać). Do przyprawionych ogórków dodajemy śmietanę (gęstą), skrapiamy całość małą ilością soku z cytryny i na koniec wszystko mieszamy. Nasza mizeria jest już gotowa. Można ją jeszcze dodatkowo udekorować drobno koperkiem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE