Czekoladowe muffiny z migdałami

Czekoladowe muffiny z migdałami Czekoladowe muffiny z migdałami Czekoladowe muffiny z migdałami Czekoladowe muffiny z migdałami
Popularne czekoladowe babeczki z płatkami migdałów.
60 MIN
6/10
  • 200g gorzkiej czekolady
  • 170g mąki pszennej
  • 150g cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150g masła
  • 2 jaja

Co przygotować?

  • papilotki
  • miskę

Przygotowanie

Masło rozpuścić z czekoladą w kąpieli wodnej i ostudzić. Mleko, mąkę, jaja, proszek do pieczenia i cukier dokładnie wymieszać, tak aby masa była zbita i gęsta. Do masy dodać rozpuszczoną czekoladę, masło i mieszaj, pod koniec wsyp płatki migdałowe, i delikatnie wymieszaj, tak, żeby ich nie połamać.

Napełnij papilotki ciastem do 3/4 wysokości. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut, z termoobiegiem przez kwadrans.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE