Jajka faszerowane z chrzanem i kaszą jaglaną

Jajka faszerowane z chrzanem i kaszą jaglaną Jajka faszerowane z chrzanem i kaszą jaglaną Jajka faszerowane z chrzanem i kaszą jaglaną Jajka faszerowane z chrzanem i kaszą jaglaną Jajka faszerowane z chrzanem i kaszą jaglaną Jajka faszerowane z chrzanem i kaszą jaglaną Jajka faszerowane z chrzanem i kaszą jaglaną
Smaczny i szybki przepis na nietypowe jajka. Smak z pewnością Was zaskoczy ;)
30 MIN
3/10
  • 2 jajka
  • 4 jajka
  • 2,5 - 3 łyżeczki chrzanu
  • 3 łyżeczki majonezu
  • garść suszonej żurawiny
  • 1 pomidor
  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny

Co przygotować?

  • 2 garnki
  • miseczkę na farsz
  • deskę do krojenia

Gotowanie kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną wsypać do ok. 1,5l osolonej wody (poziom wody powinien wychodzić 1cm nad poziom kaszy). Gotować na wolnym ogniu do momentu całkowitego odparowania wody. Dodać parę kropel octu winnego.

Gotowanie jajek

Włożyć jajka do zimnej wody. Poczekać aż woda się zagotuje i gotować jajka około 7 minut. Jajka ostudzić w zimnej wodzie.

Przygotowanie farszu

Jajka obrać ze skorupek. Żurawinę pokroić na małe kawałki. Przekroić jajka, wyjąć żółtka i przełożyć do miski. Dodać chrzan, majonez i żurawinę. Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Jajka podajemy z kaszą jaglaną i pomidorami.
KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE