Tort arbuzowy

Tort arbuzowy Tort arbuzowy Tort arbuzowy
Smaczny, łatwy w przyrządzeniu tort arbuzowy.
30 MIN
4/10
  • arbuz
  • kilka truskawek
  • kiwi
  • banan
  • ok 5-10 opakowań wafelków WW ( w zależności od wielkości arbuza)
  • bita śmietana
  • posypka
  • sos czekoladowy

Co przygotować?

  • mikser

Arbuz

Obierz arbuza w formie walca. Najpierw zetnij czubki na płaskie podstawy, a następnie pionowo odkrój skórę zakreślając kształt koła.

Bita smietana

Zmiksuj bitą śmietanę. Następnie rozsmaruj ją na powierzchni arbuza (dość gruba warstwa) pomijając podstawę, na której stoi.

Dekoracje

Poukładaj wafelki WW (lub inne tego typu) dookoła arbuza na zewnętrznej powierzchni jeden obok drugiego.

Pokrojone owoce ułóż w dowolny sposób na górnej powierzchni arbuza. Polej je sosem czekoladowym i dodaj posypkę.

Na koniec zwiąż tort wstążką dekoracyjną.
KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE