Kurczak w panierce panko

Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko Kurczak w panierce panko
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce panko.
30 MIN
3/10
  • filet z piersi kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • panierka panko
  • olej
  • jajko

Co przygotować?

  • naczynia na panierkę i roztrzepane jajko
  • patelnię do smażenia

Przygotowanie

Pierś z kurczaka przekroić w pół, aby kotlet nie był zbyt gruby. Doprawić z obu stron solą i pieprzem. Zamoczyć mięso w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce panko - czynność powtórzyć. Jeśli ktoś nie ma panierki panko, można zetrzeć "stary" chleb na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wlać znaczną ilość oleju i poczekać aż się nagrzeje. Smażyć z obu stron do momentu, aż panierka będzie chrupiąca. Najlepiej smakuje z sosem słodko-kwaśnym oraz ryżem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE