Rolka z kurczaka z papryką

Rolka z kurczaka z papryką Rolka z kurczaka z papryką Rolka z kurczaka z papryką Rolka z kurczaka z papryką
Przepyszne rolki kurczaka nadziewane boczkiem, serem i papryką.
>60 MIN
7/10
  • Olej słonecznikowy - 2 łyżki łyżki
  • Czosnek - 1 ząbek
  • Żółta papryka (mały) - 1 szt.
  • Czerwona papryka (mały) - 1 szt.
  • Mozzarella - 80 g
  • Bekon - 10 plastrów
  • Filet z kurczaka - 2 szt .
  • Oregano - 1 łyżeczka
  • Mały pęczek pietruszki
  • Pieprz
  • Sól

Co przygotować?

  • naczynie żaroodporne
  • patelnię do smażenia

Papryka

Papryki piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 30 minut, stale obracając. Po wyjęciu pozostawić na 10 minut . Pokroić w paski.

Przygotowanie

Pierś z kurczaka rozbić tłuczkiem na cienką warstwę. Z bekonu uformować prostokąt - z 5 sztuk, plastry powinny nachodzić na siebie i tworzyć obszar większy niż filet. Mięso z kurczaka umieścić na plastrach bekonu. Posolić, popieprzyć, skroplić odrobiną oliwy, dodać posiekanego czosnku, posypać oregano, pietruszką oraz położyć wcześniej przygotowane papryczki - na sam koniec dodać ser mozzarella.

Smażenie i pieczenie

Przygotowane sztuki mięsa, zwiń w wałek. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z zewnątrz na złoty kolor. Następnie rozgrzać piekarnik do 200 stopni C, włożyć danie do naczynia żaroodpornego i piec przez około 15 minut. Przed podaniem pokroić w małe kawałki - tzw. rolki.
KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE