Kotlety sojowe

Kotlety sojowe Kotlety sojowe Kotlety sojowe Kotlety sojowe Kotlety sojowe Kotlety sojowe
Alternatywa dla wszystkich na diecie bezmięsnej i wysokobiałkowej.
60 MIN
6/10
  • szklanka soi
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • jajko
  • ulubione przyprawy
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • mąka do panierowania

Co przygotować?

  • garnek
  • patelnię
  • miskę
  • blender

Przygotowanie

Soję moczyć w wodzie przez 12 godzin, po czym gotować przez około 50 minut. Soja nigdy nie gotuje się do całkowitej miękkości, zawsze będzie delikatnie chrupać. Ugotowane ziarna zblenderować z jajkiem, otrębami i przyprawami. Z właściwie przygotowanej masy formułować małe kotleciki i panierować ostrożnie w mące pełnoziarnistej. Takie kotlety są gotowane do smażenia. Na rozgrzanej oliwie rumienić je przez kilka minut z każdej strony, aż uzyskają złotobrązowy kolor. Idealne do ziemniaków i surówki.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE