Lasagne z łososiem i szpinakiem

Lasagne z łososiem i szpinakiem
Lasagne w wersji dietetycznej, na bazie łososia i szpinaku.
60 MIN
4/10
  • 12 arkuszy makaronu Lasagne Arrighi
  • 400 g sosu beszamelowego
  • 400 g świeżego łososia
  • 500g szpinaku mrożonego (w liściach)
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta pieprzu i soli
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Co przygotować?

  • naczynie żaroodporne

Sposób przygotowania

Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody - wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE