Kotlet mielony

Kotlet mielony Kotlet mielony Kotlet mielony Kotlet mielony Kotlet mielony Kotlet mielony Kotlet mielony Kotlet mielony
Dobrze przyprawione kotlety mielone na ostro
30 MIN
3/10
  • 0.5 kg mięsa mielonego z łopatki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pół papryczki chilli
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • szczypta ziół prowansalskich
  • olej

Co przygotować?

  • miskę na mięso
  • patelnię do smażenia

Przygotowanie

Posiekaj drobno cebule, czosnek, chilli i wrzuć do miski z mięsem. Dopraw solą, pieprzem oraz wsyp odrobinę ziół prowansalskich. Uformuj z mięsa kilka kotletów - wielkość i grubość wedle uznania (aby mięso nie lepiło się do rąk wspomóż się wodą). Na rozgrzaną patelnię wlej olej lub oliwę i smaż z każdej strony po około 4-5 minut, aby z wierzchu były trochę chrupiące. Danie doskonale smakuje z ziemniakami i mizerią.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE