Skrzydełka Buffalo

Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo Skrzydełka Buffalo
Bardzo ostre skrzydełka z kurczaka.
>60 MIN
5/10
  • 0.5 kg skrzydełek z kurczaka
  • 3 papryczki chilli
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pomidor
  • oliwa z oliwek
  • sos barbecue
  • seler naciowy

Co przygotować?

  • blender
  • naczynie żaroodporne

Marynata

Do blendera włóż pomidora, 3 papryczki chilli, 3 ząbki czosnku, cebulę, wlej 2-3 łyżki oliwy z oliwek, wsyp pół łyżeczki soli i całość zblenduj. Połową sosu, zamarynuj mięso (około 2-3 godziny), drugą połowę zostaw do obsmażenia.

Przygotowanie

Do naczynia żaroodpornego wstaw skrzydełka i piecz w temperaturze 160°C przez około godziny - do momentu, aż mięso będzie odchodziło od kości. Na patelni rozgrzej masło lub oliwę z oliwek, a następnie wymieszaj z pozostawioną wcześniej marynatą. Każdy kawałek skrzydełka obsmaż w ostrej marynacie. Danie najlepiej smakuje z sosem barbecue i zagryzione selerem naciowym.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE