Babeczki z czekoladą

Babeczki z czekoladą Babeczki z czekoladą Babeczki z czekoladą Babeczki z czekoladą
Tradycyjne muffinkowe babeczka z kawałkami mlecznej czekolady.
60 MIN
4/10
  • 175g masła
  • szklanka cukru
  • 2 jaja
  • łyżka mleka
  • 1,5 szklanki mąki
  • kawałki czekolady
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opcjonalnie cukier waniliowy

Co przygotować?

  • miskę
  • łyżkę
  • papilotki do babeczek

Przygotowanie ciasta

Masło utrzyj z cukrem na puch, pamiętaj aby wyciągnąć je wcześniej z lodówki, w innym przypadku ucieranie będzie długie i męczące. Następnie po kolei dodawaj pozostałe składniki. Ciasto powinno być gęste i grudkowate, na koniec dodaj kawałki czekolady, ja użyłam gotowych dropsów czekoladowych.

Pieczenie

Gotowym ciastem napełniaj papilotki do 23 wysokości i wstaw na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Po upieczeniu od razu daj im ostygnąć, jeżeli stosujesz formy wielokrotnego użytku jak najszybciej wyciągnij z niej babeczki, tak, aby mogły ostygnąć i odparować. Po około 10 minutach można podawać.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE