Szaszłyki z tuńczykiem

Szaszłyki z tuńczykiem
Szybkie i pożywne danie, łatwe w przygotowaniu - idealne dla fanów kuchni śródziemnomorskiej
15 MIN
5/10
  • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo (160 g)
  • 50 g startego parmezanu
  • 2 jajka
  • ok. 200 g bułki tartej
  • 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
  • 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
  • natka pietruszki
  • oregano, sól i pieprz do smaku

Co przygotować?

  • naczynie
  • patelnia
  • patyczki do szaszłyków

Przygotowanie

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE