Grillowana pierś z kurczaka

Grillowana pierś z kurczaka
Mięso drobiowe przygotowanie zazwyczaj na patelni grillowej.
30 MIN
5/10
  • 2 małe piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • kminek
  • tymianek
  • cytryna

Co przygotować?

  • patelnię grillową

Przygotowanie

Najważniejszą rzeczą jest marynata. Do naczynia wlać małą ilość oleju, wsypać soli, pieprzu, tymianku i kminku - dokładnie wymieszać. Następnie wsadzić piersi z kurczaka i również dokładnie wymieszać. Mięso odstawić do lodówki na 15 minut.

Smażenie

Na rozgrzaną patelnię grillową wlać kilka kropek oleju, następnie umieścić mięso. Często przewracając, aby zbytnio dania nie przypalić z wierzchu. Po 15 minutach smażenia, mięso powinno ładnie wyglądać i być soczyste w środku.

Podawanie

Piersi z kurczaka najlepiej smakują z pieczonymi ziemniakami i surówką. Można skroplić również cytryną, jeśli ktoś lubi.
KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE