Kurczak z fasolką szparagową po chińsku

Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku Kurczak z fasolką szparagową po chińsku
Pierś z kurczaka przyrządzoną w azjatyckim klimacie z dodatkiem fasolki szparagowej i pieczarek.
60 MIN
4/10
  • papryczka chilli
  • czosnek
  • cebula
  • papryka czerwona
  • fasolka szparagowa
  • pieczarki
  • pierś z kurczaka 500g
  • sos sojowy
  • sól
  • olej
  • koncentrat pomidorowy
  • cukier

Co przygotować?

  • WOK
  • chochlę

Marynowanie mięsa i pokrojenie warzyw

Mięso pokroić w kostkę lub paski - wedle uznania, następnie pierś z kurczaka zamarynować w sosie sojowym i odstawić do lodówki na 30 minut. Warzywa również pokroić wedle uznania w kostkę lub paski.

Smażenie

Na mało rozgrzany olej w woku dodać czosnek i chilli, tak aby podczas nagrzewania przeszedł aromatem tych warzyw. Gdy patelnia nabierze temperatury wrzucamy mięso i intensywnie mieszamy (wszystko robimy na największym ogniu). Po około 2 minutach, gdy mięso podsmaży się - wrzucamy resztę warzyw, solimy odrobinę i smażymy dalej przez około 2-3 minuty. Po tym czasie, dorzucamy mrożoną fasolkę szparagową. Do szklanki wlej 100 ml wody, dodaj dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego i 4 łyżki sosu sojowego, całość wymieszaj i zalej potrawę w woku. Jeśli danie będzie zbyt "gęste" dolej odrobinę wody. Wsyp 2 łyżeczki cukru, wymieszaj i smaż jeszcze całość przez około 2-3 minuty. Podawać z ryżem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE