Ciasto budyniowo-truskawkowe

Ciasto budyniowo-truskawkowe Ciasto budyniowo-truskawkowe Ciasto budyniowo-truskawkowe Ciasto budyniowo-truskawkowe Ciasto budyniowo-truskawkowe Ciasto budyniowo-truskawkowe
Ciasto budyniowo-truskawkowe z pyszną kruszonką na wierzchu.
30 MIN
4/10
  • CIASTO:
  • 4 szklanki mąki
  • 3 zółtka
  • 1,5 kostki masła lub margaryny
  • 3 łyżki śmietany
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 14 łyżek cukru
  • 3 żółtka
  • 4 szklanki mąki
  • 1,5 kostki masła lub margaryny
  • 3 łyżki śmietany
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 14 łyżek cukru
  • 1 litr mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • około 1 kg truskawek

Co przygotować?

Przygotowanie

Ze składników takich jak: masło, mąka, cukier ,żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia, śmietana, ugnieść ręcznie ciasto i podzielić je na dwie równe części. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę, wstawić do piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec na złoty kolor. W między czasie ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Gdy ciasto jest przypieczone na złoty kolor, układamy umyte wcześniej owoce(truskawki, maliny), zalewamy je budyniem i pozostałą część ciasta skubiemy na budyń w formie kruszonki . Wstawiamy ponownie do piekarnika, czekając na złoty kolor górnej warstwy ciasta

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE