Tarta owocowa

Tarta owocowa Tarta owocowa Tarta owocowa Tarta owocowa Tarta owocowa
Tarta z owocami najlepiej smakuje jeśli jest przygotowana ze słodkich, pachnących słońcem owoców sezonowych.
30 MIN
3/10
  • TARTA-CIASTO
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • KREM
  • 2 szklanki mleka
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki mąki
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 kostka masła
  • 1 opakowanie galaretki

Co przygotować?

  • Blacha na tartę
  • Garnek
  • Mikser

Ciasto na tartę

Cisto zagnieść ze wszystkich składników, wykleić nim blaszkę na spód tarty lub rozwałkować na placek i wyłożyć nim blaszkę. Piec krótko na złoty kolor w temp.180 stopni C.

Krem

3/4 mleka odlać, roztrzepać budyń z mąka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać budyń z mąką energicznie mieszając, krótko zagotować i ostudzić. Margarynę lub masło ubić mikserem, dodawać ostudzony budyń - krem gotowy. Na upieczony spód do tarty wyłożyć krem budyniowy, następnie poukładać owoce które lubimy. Zalać wszystko prawie stygnącą galaretką zrobioną według przepisu na opakowaniu.

KOMENTARZE
0
Kocham takie przepisy. Oby wiecej takich deserów :D
5 września 2014, 23:09
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE