Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara
Szybkie i smaczne danie na każdą okazję, proste w przygotowaniu, perfekcyjny smak.
30 MIN
4/10
  • makaron (spaghetti): 400 g
  • boczek wędzony: 250g
  • jaja: 2 szt.
  • śmietanka (30%): 50 ml
  • ser żółty twardy (tarty): garstka

Co przygotować?

  • miska
  • garnek
  • patelnia

Przygotowanie

Boczek pokroić w paski i usmażyć na patelni, we wrzącej osolonej wodzie, gotować spaghetti według wskazówek na opakowaniu.

Przygotowujemy sos

Żółtka oddzielić od białek (potrzebne żółtka). Ser przetrzeć na tarce. Wymieszaj wszystko w misce ze śmietaną i parmezanem oraz pieprzem.

Przygotowanie dania

Do miski ze spaghetti wsypać boczek. Wlać sos i mieszać szybko. Można posypać serem i posiekaną natką pietruszki. Natychmiast wnieść na stół! Bon appetit!
KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE