Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki Faszerowane pieczarki Faszerowane pieczarki Faszerowane pieczarki Faszerowane pieczarki
Pieczone, faszerowane pieczarki z żółtym serem.
30 MIN
3/10
  • 16 dużych pieczarek
  • 1 posiekana duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka natki z pietruszki
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 50 g startego żółtego sera
  • 1 łyżka masła
  • olej,sól,pieprz

Co przygotować?

  • Blender
  • platelnia
  • Tarka
  • Blacha
  • Papier do pieczenia

Przygotowanie

Pieczarki umyj, obierz i oddziel kapelusze od nóżek. Zmiksuj w blenderze czosnek, cebulę i nóżki pieczarek. Przesmaż na patelni na oleju. Ostudź dodaj masło, bułkę tartą i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Kapelusze nadziewamy farszem, posypujemy startym żółtym serem. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 10 minut w temperaturze 180°C.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE