Zupa koperkowa

Zupa koperkowa Zupa koperkowa
Zupa koperkowa - świetna zupa o wiosenno-letnim zabarwieniu
60 MIN
4/10
  • wywar drobiowo-warzywny
  • 1 duży pęczek kopru
  • 1 marchew
  • 2-3 duże ziemniaki
  • 1 mały seler
  • 1 mała pietruszka
  • śmietana (18%)
  • sól
  • pieprz

Co przygotować?

  • 1 duży garnek

Przygotowanie zupy koperkowej

Wcześniej przygotowany wywar drobiowo-warzywny (ok. 2-3 litry) gotujemy około 10 minut. Po tym czasie wrzucamy do gotującego się garnka wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. A także w małe części marchew, pietruszkę oraz seler. Całość gotujemy do uzyskania miękkości warzyw (10-15 minut).

Następnie do zupy wrzucamy drobno posiekany wcześniej koper. Tak gotujemy całość przez około 5-10 minut i zabielamy naszą zupę śmietaną [uważając przy tym, aby po dodaniu śmietany (2-3 łyżek) nie zważyć jej]. Na koniec zupę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Możemy także do naszej zupy koperkowej wrzucić mięso z ugotowanego udka z kurczaka lub drobno pokrojonej piersi z kurczaka.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE