Pierś z kurczaka z mascarpone i pieczarkami

Pierś z kurczaka z mascarpone i pieczarkami Pierś z kurczaka z mascarpone i pieczarkami Pierś z kurczaka z mascarpone i pieczarkami Pierś z kurczaka z mascarpone i pieczarkami Pierś z kurczaka z mascarpone i pieczarkami Pierś z kurczaka z mascarpone i pieczarkami
Pierś z kurczaka z serkiem mascarpone i pieczarkami
30 MIN
2/10
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1 łyżka oliwy
  • 20 g masła
  • sól,pieprz
  • zielona pietruszka lub szczypiorek

Co przygotować?

  • Nóż
  • Patelnia

Przygotowanie

Wstawić wodę i ugotować makaron ze szczyptą soli. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i olej, obsmażyć piersi z obu stron. Dodać pieczarki, serek mascarpone, ugotowany makaron, sól i pieprz. Całość wymieszać, przykryć i dusić około 10 minut. Posypać posiekaną pietruszką.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE