Jabłecznik

Jabłecznik Jabłecznik Jabłecznik Jabłecznik Jabłecznik Jabłecznik Jabłecznik
Wytwór składający się z półkruchego lub kruchego ciasta oraz owoców.
>60 MIN
3/10
  • CIASTO:
  • 4 szklanki mąki
  • 4 żółtka
  • 1,5 kostki masła lub margaryny
  • 3 łyżki śmietany
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 14 łyżek cukru
  • NADZIENIE:
  • 3 łyżki cukru
  • Mus z jabłek (słoik duży)

Co przygotować?

  • okrągłą blachę do pieczenia
  • miskę

Przygotowanie

Ze wszystkich składników ugnieść ręcznie ciasto i podzielić je na dwie równe części. Mus z jabłek wyłożyć do miski dodać cukier, kaszy manny. Jedną część ciasta wkładamy na blachę i wylepiamy ją ręcznie, wykładamy mus z jabłek. Drugą część ciasta skubiemy na blachę z musem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE