Gorący kociołek

Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek Gorący kociołek
Pyszna ostra zupa
>60 MIN
5/10
  • papryka słodka
  • vegeta
  • posiekana bazylia
  • papryka konserwowa
  • 2 liście laurowe
  • 1 chilli
  • 2 cebule
  • 3-4 pieczarki
  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • papryka ostra
  • ocet winny
  • 2-3 łyżki cukru
  • śmietana kremówka
  • suszony rozmaryn
  • suszona kolendra
  • dwa udka z kurczaka

Co przygotować?

  • garnek do gotowania
  • deska do krojenia

Przygotowanie

Pokroić marchewkę, cebulę, pieczarki, paprykę i papryczkę chilli. Do garnka wlać około 3 litry wody, wrzucić dwa udka z kurczaka i wsypać 5 łyżek vegety. Po chwili dorzucić pokrojone wcześniej warzywa. Wsypać papryki słodkiej i dużo papryki ostrej - dodać również 2 liście laurowe. Dolać 2-3 łyżki octu winnego. Gdy warzywa nieco zmiękną pokroić paprykę konserwową i dodać suszonego rozmarynu i kolendry. Dusić przez około godzinę. Gdy mięso będzie odchodzić od kości - wyjąć. Kiedy udko chwilę się ostudzi, porozrywać mięso i wrzucić z powrotem do zupy. Następnie zagęścić śmietaną kremówką. Po około 20 minutach, jak zupa będzie prawie gotowa, dodać posiekanej, świeżej bazylii.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE