Pomidory pod pierzynką

Pomidory pod pierzynką Pomidory pod pierzynką Pomidory pod pierzynką Pomidory pod pierzynką Pomidory pod pierzynką Pomidory pod pierzynką
Pomidory pod pierzynką
30 MIN
3/10
  • 3 duże pomidory
  • 200 g sera żółtego (kostka)
  • 100 g jogurtu bałkańskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Co przygotować?

  • Tarka
  • Płaskie naczynie
  • Nóż

Przygotowanie

Do miseczki dodajemy zmiażdżony w maszynce czosnek, jogurt, sól, pieprz i cukier do smaku - całość mieszamy. Kroimy pomidory w grube plastry, ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Wykładamy pomidory na płaskie naczynie, polewamy pomidory sosem i posypujemy startym serem. Następnie nakładamy druga warstwę pomidorów, dodajemy sos i posypujemy startym serem. Ozdabiamy szczypiorkiem, bazylią lub miętą.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE