Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty
Surówka z białej kapusty - dość często zwana również "coleslaw". Idealnie nadaje się do dań obiadowych. Czas przygotowania sałatki został podany wraz z czasem potrzebnym na schłodzenie całości.
60 MIN
6/10
  • 1 średnia główka białej kapusty
  • 1-2 marchewki
  • 2 cebule
  • 500ml majonezu
  • 200ml octu jabłkowego
  • 100g cukru
  • sól
  • pieprz

Co przygotować?

  • Tarka (do szatkowania)
  • Naczynie do przygotowania sałatki
  • Naczynie na sałatkę

Przygotowanie zasadnicze

W pierwszym etapie należy poszatkować kapustę oraz marchewkę (grubo) oraz cebulę (może być również wykorzystana czerwona cebula). W oddzielnym naczyniu wymieszać majonez z octem oraz cukrem. Następnie całość dokładnie wymieszać z sałatką, przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem dobrze jest całość schłodzić co najmniej 30 minut w lodówce.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE