Krem z pomidorów

Krem z pomidorów Krem z pomidorów Krem z pomidorów Krem z pomidorów Krem z pomidorów
Prosty przepis na krem z pomidorów.
30 MIN
5/10
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 średnia cebula
  • 700g dojrzałych pomidorów
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 400g przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz, szczypta suszonego oregano, bazylii
  • 100g startego żółtego sera do posypania
  • grzanki

Co przygotować?

  • patelnia
  • garnek

Przygotowanie

Posiekany czosnek i cebulę podsmaż na oliwie, dodaj pokrojony seler i obrane pomidory. Wlej bulion i gotuj przez 30 minut. Zmiksuj i przelej do garnka. Dodaj przecier i gotuj przez 10 minut. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE