Duszona marchewka na słodko

Duszona marchewka na słodko
Świetny dodatek do pieczonego kurczaka i dań z mięs
30 MIN
5/10
  • Marchew (w zależności od ilości osób) - opcjonalnie 0,5 kg
  • masło (margaryna)
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • mąka

Co przygotować?

  • Garnek średniej wielkości

Przygotowanie dania

Marchewkę (najlepiej świeżą), bądź gotową w opakowaniu kroimy w mniejsze plasterki. Potem gotujemy w osolonej i posłodzonej wodzie. Jeśli marchew wydaje się już miękka odlewamy wodę. Następnie dodajemy margarynę (ok. 2 łyżek) oraz mąkę. Na małym ogniu całość zasmażamy.

Potrawa najlepiej smakuje na ciepło!

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE