1 stycznia 2016, 16:52
Na początku zioła przekładamy do sitka, myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Następnie przekładamy zioła na bawełnianą ściereczkę, owijamy je i delikatnie osuszamy (pamiętajmy aby nie wygniatać, ani nie wyciskać ziół). Z osuszonych ziół obrywamy listki (tymianek, rozmaryn i podobne), bowiem łodygi nie nadają się do spożywania. Wyjątek stanowi tutaj np. koper. Listki układamy na desce do krojenia i si...
11 maja 2014, 16:15
Na pewno niemalże każdy z nas przepada za gotowanymi jajkami. Jednakże nie do końca wiemy jak je dobrze gotować oraz obierać. W pierwszym etapie gotowania umyj jajka i włóż do przygotowanego wcześniej garnka, którego wielkość dostosuj do liczby jajek. Zalej go zimną wodą w taki sposób, aby sięgała ona ok. 2-3 cm. ponad jajka. Następnie wsyp łyżeczkę soli. Aby przygotować jajka na miękk...
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE